Újragondolva 1. - Mi legyen a pörköltből?

Nem szeretem a pörköltöt.
Tudom, tudom, milyen magyar ember az, aki nem szereti a pörköltöt...hát ilyen :D. Szóval otthonról édes anyukám küldött egy jó adag sertés pörköltöt és én kétségbeesve néztem a dobozt, most mi legyen. Annyira nem leszek éhes a következő két évben, hogy megegyem, ki nem dobhatom, mert ételt nem dobunk ki!(Nagymamám, mikor kicsi voltam és nem akartam megenni valamit, mindig azt mondta, hogy mikor háború volt, ők penészes kenyeret meg kukoricamálét ettek a jobb napokon, szóval jobb ha megeszem, mert mi lesz velem ha kitör a háború. Nagy lelkiterrorista az öregcsaj :))
Lényeg a lényeg, pörkölt van, nem eszem meg, valamit főzni kell belőle. Ekkor felgyulladt a kis képzeletbeli izzó és megszületett a gulyásleves ötlete.
Nyakamba kaptam a lábam és megvettem minden mást :)

Hozzávalók (2-3 főre):



1 nagy sárgarépa
1 gyökérzöldség
1 hagyma
1 nagyobb burgonya
fél karalábé
fél paprika
fél paradicsom
0,5 dl olaj
só, bors, piros arany, gulyáskrém
na meg kb. 20 dkg pörkölt


A hozzávalókat megtisztítottam, felkockáztam (burgonya, karalábé), karikáztam (répa, zöldség) és aprítottam (hagyma, paprika, paradicsom).
Az olajon megpirítottam a hagymát a paprikás és a paradicsomot. Ehhez hozzáadtam a többi zöldséget a burgonya kivételével, felengedtem kb. 5 dl vízzel és befűszereztem...ízlés szerint( ezt félve írom le, mert én sem szeretem ezt a kifejezést). Mikor a zöldségek, már majdnem készre főttek, hozzá adtam a felkockázott burgonyát és a pörköltöt. Ezután már csak a burgonyára kellett várnom, hogy megvacsorázzak.
Finom lett, bár nem olyan, mint anyáé és kicsit nehéz látványosra fotózni :P

Megjegyzések

  1. Zsuzsiiii! Pörköltből palóc levest kell főzni, az a tuti! :) De ez a leves is nagyon guszta ám! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések