Fahéjas virágok, avagy a Keksz!

Szeretek, kekszet enni, sütni, ajándékba adni. Boltban veszem, vagy magam készítem. :) Almával, tejjel, reggelire, filmnézéshez, olvasáshoz, aztán meg járhatok futni reggelente :)
Ez a fahéjas recept is egy kekszet rejt, a kedvencemet. Könnyű, elkészíteni (de tényleg) és kekszhez képest, csak egy kicsit macerás, mikor formára vágod vagy szúrod.


Hozzávalók (kb. 50 db-hoz):


40 dkg liszt
1/2 tasak sütőpor
25dkg vaj
15 dkg cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 tojás

Díszítéshez:
kristálycukor
instant kávépor




A lisztet, a vajat, a cukrot a sütőport és a fahéjat összemorzsoltam, majd hozzá adtam a tojást és gyúrtam és gyúrtam mígnem összeállt. Bármilyen hihetetlennek tűnik az elején a kezed melegétől  a morzsás darabos tészta egyszer csak összeáll szép nyújtani való cipóvá :) A tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm-re nyújtottam, 

(ez változhat, de én a ropogósan omlós kekszet szeretem.) és különböző formákkal kiszaggattam. Egy ilyen adagból körülbelül 40-50 db lesz, attól függően, hogy milyen vastagra nyújtja az ember a tésztát. Valahol láttam, uilyen margaréta formájú kekszeket, így "homemade" módon két formával és 

kis türelemmel ilyeneket gyártottam, de szerintem akkor is gusztusos, ha csak fölvágja az ember kis négyzetekre az íze meg ugye nem ettől függ. A tetejét kristály cukorral és instant kávéporral szórtam meg, ez kicsit feldobja, és az olyan kávéfüggőknek, mint én még külön jó is. :)

Ja míg el nem felejtem, kb. 180 fokon 10 perc alatt készre sül :) De érdemes rá-rá nézni közben is, mert a vékony tészta miatt hamar sül.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések