2012. augusztus 16., csütörtök

Csokiba mártott túrógolyók, avagy a főzős újságok átvernek a palánkon

Oké, én azt hiszem nem vagyok egy ügyetlen leányzó, de aki, ezt a receptet megcsinálta, úgy ahogy ez egy megnemnevezett főzős magazin augusztusi számában van az vagy zseni, vagy csalt.
A nyomorult túró nem formázható és főleg nem lehet ráaplikálni a csokit úgy, hogy "gömb" maradjon, mert a valóságban ilyen:
Ehhez nincs is több hozzáfűzni valóm, mert fel vagyok háborodva! Mellesleg isteni finom minden rondasága ellenére.
Ha a kissé elrettentő beharangozó ellenére valakit érdekel a recept akkor ez a mannyiség kb. 16 gombóchoz elég:

25 dkg túró
1 citrom reszelt héja
10 dkg porcukor
30 dkg ét csoki (min 60% kakaó tartalom)
két barack
és türelemtürelemtürelem, na meg egy szobrász kézügyessége.

A túrót át kell törni villával és elkeverni a cukorral és a citrom héjával, majd a masszából! diónyi gömböket formálni, amibe az előzőleg felkockázott barackból is juttatni kell egy darabkát. majd ezek után ezt az olvasztott csokiba forgatni úgy hogy a túró ne a csokis tálban csoportosuljon.
Hát nekem a fent látható módon jött össze, hátha nektek jobban megy.
De a lényeg, csak, hogy anyukámat idézzem, "olyan mint a csokító, ronda de finom"


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése