Zöldség rakottas
Előre szólok az alap ötlet a Nőklapja Konyha aktuális számában (2012 július-augusztus) került elém. Ennek a lapnak nem bírok ellenállni, ha vonatozok megveszem..aztán csorgatom a nyálam és főzök :)
Most a "Padlizsános-cukkínis-paradicsomos rakottas" esett áldozatomul.
Én tényleg nem akartam változtatni a recepten...de valahogy mindig ez van :) Az egész a zöldséges hibája. Nem volt szép padlizsánja, szóval helyette burgonya került bele, meg paprika, meg kis főtt tojás... :) A cukkini anyukám által termelt isteni és friss.
Szóval a módosított recept :
Hozzávalók két személyre:
A tojásokat megfőzzük kis ecettel, csak a biztonság kedvéért, hogy lejöjjön a héjuk. Mindent megmosunk(cukkini, paradicsom, paprika, burgonya) és pucolunk(burgonya, hagyma) amit mosni és pucolni szükséges. Persze az értelemszerű sorrendben.
Majd mindent felkarikázunk a főtt tojást is, kis sóval megszórunk ( én fokhagyma fűszersót használtam plusz egy pici sót). A felszeletelt zöldségeket és tojást!(fontos én kifelejtettem és így kénytelen voltam a tetejére tenni (megjegyzem így is ehető), függőlegesen egy olíva olajjal kikent jénaiba pakoljuk, ami nem fér be a sorba az mehet a tetejére. meglocsooljuk az egészet egy kis olajjal, majd megszórjuk reszelt sajttal (parmezán trappista, füstölt, lapka ami van otthon) plusz petrezselyem zölddel és mehet is a 200 fokos sütőbe 8-10 percre. Vagy kevésbé forróba, alufóliával 10 percre, majd pirítás. A lényeg, hogy a zöldségek kellően átsüljenek. elvileg köret, de ilyen melegben simán jó főételnek is (ez csak lányokra igaz, a pasiknak, az nem is főétel amiben nincsen hús :) ).
Most a "Padlizsános-cukkínis-paradicsomos rakottas" esett áldozatomul.
Én tényleg nem akartam változtatni a recepten...de valahogy mindig ez van :) Az egész a zöldséges hibája. Nem volt szép padlizsánja, szóval helyette burgonya került bele, meg paprika, meg kis főtt tojás... :) A cukkini anyukám által termelt isteni és friss.
Szóval a módosított recept :
Hozzávalók két személyre:
- 1 közepes cukkini
- 2 közepes hagyma (vörös)
- 2 nagyobb paradicsom
- 3 kisebb szem burgonya
- 2 db tojás
- 1 paprika
- só
- petrezselyem zöldje (szárított is jó)
- 2 gerezd fokhagyma (csaltam és fokhagyma fűszersót használtam)
- 1 dl olíva olaj
- 10 dkg reszelt parmezán (sima trappistával is ehető :P)
Majd mindent felkarikázunk a főtt tojást is, kis sóval megszórunk ( én fokhagyma fűszersót használtam plusz egy pici sót). A felszeletelt zöldségeket és tojást!(fontos én kifelejtettem és így kénytelen voltam a tetejére tenni (megjegyzem így is ehető), függőlegesen egy olíva olajjal kikent jénaiba pakoljuk, ami nem fér be a sorba az mehet a tetejére. meglocsooljuk az egészet egy kis olajjal, majd megszórjuk reszelt sajttal (parmezán trappista, füstölt, lapka ami van otthon) plusz petrezselyem zölddel és mehet is a 200 fokos sütőbe 8-10 percre. Vagy kevésbé forróba, alufóliával 10 percre, majd pirítás. A lényeg, hogy a zöldségek kellően átsüljenek. elvileg köret, de ilyen melegben simán jó főételnek is (ez csak lányokra igaz, a pasiknak, az nem is főétel amiben nincsen hús :) ).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése