Szaloncukor vol.2

...és most az idei recept :)
A karácsonyi készülődés része már második éve a házi szaloncukor elkészítése. Így az idén elkészült a házi Karamellás szaloncukor. Az előző évi szaloncukor receptje itt található.
Nagyon szeretek ilyesmivel foglalatoskodni és a karácsony tökéletes indokot szolgáltat bonbon, cukorka és sütihadak készítésére

Szaloncukor "meztelen és felöltöztetett" változat
Hozzávalók:
15 dkg cukor
1 dl tejszín
4 dkg vaj
darált keksz
10 dkg csokoládé (min 50% kakaótartalom)
1 ek olaj





A cukrot karamelizálnunk kell, majd a vajat és a tejszínt óvatosan hozzá kell kevernünk. Amint ez a keverék kihűlt az egészhez annyi darált kekszet kell adni, hogy formálható masszává váljon.
Ezután a csokoládét olajjal gőz fölött fel kell olvasztanunk és a masszából formált kis gombócokat/ hosszúkás izéket ;) a csokoládéba forgatjuk.
A beforgatott szaloncukrokat rácson hagyjuk megszáradni, hogy a csoki megszilárduljon és a fölösleg lecsöpögjön.
Itt megjegyezném, hogy a képen látható rácsnál érdemesebb sűrűbb rácsozatút használni, mert ebből elég nehéz volt kibányászni a kész darabokat. :)


Íme a kész cukorkák.

 Az elkészült cukorkákat többféle képen be lehet csomagolni, vagy csak úgy simán kistányéron tálalni. Én a hagyományos csomagolást választottam, lila színű csomagolópapírral és cakkos széllel :)
Ebből az adagból kerül a fára és néhány az ajándék csomagokba is :)





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések