Megkésett adventi készülődés
Mától ígérem nem hanyagolom el a karácsonyi készülődést.
Először is meg kell követnek néhány gasztronómiai magazint melyek receptjeit néha negatív hanggal emlegetem...tök jó recepteket adnak a szülinapomra. Ja meg akkor van karácsony is szóval lehet hogy némely recept ennek örömére jelent meg a lapban. ;-)
Szó ami szó jöjjön a Gyömbéres fenyő. Az eredeti recept Zsuzskásitott változatában.
Hozzávalók:
36 dkg liszt+ a nyújtáshoz
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojás
1/2 sütőpor
késhegynyi gyömbér por
Cukormáz:
12 dkg porcukor
1 tojás fehérje
1 tk citromlé
Forgatáshoz:
1 tojás sárgája
kristálycukor
Először a tészta száraz részeit kell összekeverni (liszt, porcukor, sütőpor, gyömbér), majd a vajjal elmorzsolni, ehhez a keverékhez hozzá kell adni a tojásokat. Elvileg egy keményebb jól nyújtható állagú vajas tésztát kell kapnunk. Ezt a tésztát vékonyra kell nyújtani, körülbelül 3 mm vastagra, és fenyő (vagy amilyen alakot szeretnél) formával kiszaggatni.
Ezeket meg kell kenni a felvert tojás sárgájával és kristálycukorba forgatni. Sütőpapíron, 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sül.
Közben a tojás fehérjéből, cukorból és citromléből cukormázat készítünk, amit egy papírzacskó/műanyag tasak sarkába töltünk és ennek segítségével díszíthetjük fel a süteményeket.
Szerintem ez egy nagyon fincsi és látványos süti, ráadásul könnyű elkészíteni. :)
Először is meg kell követnek néhány gasztronómiai magazint melyek receptjeit néha negatív hanggal emlegetem...tök jó recepteket adnak a szülinapomra. Ja meg akkor van karácsony is szóval lehet hogy némely recept ennek örömére jelent meg a lapban. ;-)
Szó ami szó jöjjön a Gyömbéres fenyő. Az eredeti recept Zsuzskásitott változatában.
Hozzávalók:
36 dkg liszt+ a nyújtáshoz
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojás
1/2 sütőpor
késhegynyi gyömbér por
Cukormáz:
12 dkg porcukor
1 tojás fehérje
1 tk citromlé
Forgatáshoz:
1 tojás sárgája
kristálycukor
Először a tészta száraz részeit kell összekeverni (liszt, porcukor, sütőpor, gyömbér), majd a vajjal elmorzsolni, ehhez a keverékhez hozzá kell adni a tojásokat. Elvileg egy keményebb jól nyújtható állagú vajas tésztát kell kapnunk. Ezt a tésztát vékonyra kell nyújtani, körülbelül 3 mm vastagra, és fenyő (vagy amilyen alakot szeretnél) formával kiszaggatni.
Ezeket meg kell kenni a felvert tojás sárgájával és kristálycukorba forgatni. Sütőpapíron, 180 fokos sütőben kb 15 perc alatt aranybarnára sül.
Közben a tojás fehérjéből, cukorból és citromléből cukormázat készítünk, amit egy papírzacskó/műanyag tasak sarkába töltünk és ennek segítségével díszíthetjük fel a süteményeket.
Szerintem ez egy nagyon fincsi és látványos süti, ráadásul könnyű elkészíteni. :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése