Kandírozott narancshéj

Majdnem elfelejtettem idevésni ezt a receptet, pedig nagy sikere volt az egyetemen (természetesen ezt is teszteltem szegény kollégáimon ).
ez is egy olyan dolog volt, amit rég ki szerettem volna próbálni és most a narancslekvár hullámot meglovagolva meg is valósítottam :)

Hozzávalók:
40 dkg nagyon alaposan megtisztított, fehér részektől mentes narancshéj.
60 dkg cukor
1 liter víz
és türelem :)

A megtisztított tetszőleges alakra vágott narancshéjakat először egy napig áztatunk kell hideg vízben, a vizet többször cserélve.
Majd a cukorral és a vízzel addig kell főznünk a héjakat, míg üvegesek nem lesznek. A lecsepegtetett és kb 3-4 órát száradt héjakat, felolvasztott csokiba mártva érjük el a végső csodás összhatást.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések