Vörös áfonyás keksz, mert egy kis sütés minden bajt megold :)

Az idei évben kicsit más került előtérbe az életemben és egyre ritkábban van időm sütni. Persze a csökkentett szénhidrát tartalmú étrendembe sem túl gyakran fér bele ilyesféle finomság de a sütés nagyon jó búra bánatra majdnem annyira, mint a futás ;)
Szóval ma hazafelé tartva véletlenül vettem egy kis vörös áfonyát és ez lett belőle :)

Hozzávalók:

2 tojás
12 dkg margarin
8 dkg porcukor
1 kis citrom reszelt héja
1,5 tk sütőpor
10 dkg kukoricadara
20 dkg liszt
10 dkg vörös áfonya


A vajat a porcukorral és a tojásokkal kikevertem, hozzáadtam a kukoricadarát a lisztet a sütőport és a resztelt citromhéjat majd a nem túl kis darabkákra felaprított vörös áfonyát. A tésztát legalább 30 percre érdemes betenni a hűtőbe, addig a sütőt előmelegítettem és csináltam egy limonádét is ;)
A tésztából kiskanálnyi darabokat helyeztem egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd egy pohár és rengeteg liszt segítségével kb. 0,5 cm vastagra lapítottam és 10-15 perc alatt készre sütöttem.
A kukorica darától nagyon különleges struktúrája lett és igazán ropogósan roppanós :)
Nagyon fincsi.





Megjegyzések

  1. MAJDNEM ANNYIRA????? Mint a futás? A sütés? Hűha! Nagyon elszánt vagy, Zsuzska, de ezt mindig is tudtam, csak nem sejtettem... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát pedig Te, mint fő "cukorkontroller" sejthetted volna :D:D:D

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések