Tavaszi szendvicskrém :)
Az elmúlt 10 napban végre sikerült helyreállítani a D vitamin készleteimet és teljesen ráhangolódni a tavaszvárásra. Igen, tudom, hogy még februárnak sincs vége és márciusban simán lehet hóhelyzet, de akkor is. Én már várom a tavaszt, az illatokat a meleg szeleket a rügyeket a csizmanélküliséget :).
Pörögnek közben az események, de enni is kell közben és Ízhuszárt olvasgatni, akinek mindig szuper receptjei vannak. Mint például a zöldborsós szendvicskrém...igen tudom, hogy hangzik, de tudjátok milyen nagyon fincsi? Hát nagyon nagyon :D
Ez tőlem különösen nagy szó mert én és a zöldborsó inkább csak megtűrt kapcsolatban élünk/éltünk, de ezek után rendszeres zöldborsó krém készítő és fogyasztó leszek, ez már biztos.
Az eredeti recept itt található.
Hozzávalók:
40 dkg zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
1 babér levél
2 ek olíva olaj
kis fej vöröshagyma fele
1/2 citrom leve (kisebb citrom legyen ;))
só, bors
2 teáskanálnyi asztali reszelt torma
A borsót feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje, beletesszük a fokhagyma gerezdeket a babér levelet és kevés sót. 8-10 perc alatt megfő. Ez idő alatt a fél hagymát aprító géppel, vagy ügyes szeletelő technikával a lehető legapróbbra vágjuk. A főtt borsót az olíva olajjal, citromlével és a tormával és a hagymával pürésítjük. Ízlés szerint adhatunk még hozzá egy kevés sót, borsot.
Pirítóssal és puha kenyérrel is isteni (a beszámolók alapján)
De rozskenyéren vagy csak simán sonkával is Isteni eledel :)
Pörögnek közben az események, de enni is kell közben és Ízhuszárt olvasgatni, akinek mindig szuper receptjei vannak. Mint például a zöldborsós szendvicskrém...igen tudom, hogy hangzik, de tudjátok milyen nagyon fincsi? Hát nagyon nagyon :D
Ez tőlem különösen nagy szó mert én és a zöldborsó inkább csak megtűrt kapcsolatban élünk/éltünk, de ezek után rendszeres zöldborsó krém készítő és fogyasztó leszek, ez már biztos.
Az eredeti recept itt található.
Hozzávalók:
40 dkg zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
1 babér levél
2 ek olíva olaj
kis fej vöröshagyma fele
1/2 citrom leve (kisebb citrom legyen ;))
só, bors
2 teáskanálnyi asztali reszelt torma
A borsót feltesszük főni annyi vízben, hogy ellepje, beletesszük a fokhagyma gerezdeket a babér levelet és kevés sót. 8-10 perc alatt megfő. Ez idő alatt a fél hagymát aprító géppel, vagy ügyes szeletelő technikával a lehető legapróbbra vágjuk. A főtt borsót az olíva olajjal, citromlével és a tormával és a hagymával pürésítjük. Ízlés szerint adhatunk még hozzá egy kevés sót, borsot.
Pirítóssal és puha kenyérrel is isteni (a beszámolók alapján)
De rozskenyéren vagy csak simán sonkával is Isteni eledel :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése