Müzli házilag :D

A müzli az én reggeli mantrám, nem indulhat nap egy jó kis müzli nélkül, bár talán a tej még fontosabb, legalább is nekem. Szeretem elnyammogni reggelente ezt a ropogós kis szénhidrát forrást és jól indul a reggelem.

Hozzávalók:

30 dkg apró szemű zabpehely
2-3 ek méz
1-1,5 ek olaj
15 dkg kukorica pehely
és innentől kezdve szabad ízlés kérdése
Az én változatomba került még
apróbbra tört pörkölt dió
mazsola
és csoki darabkák.


A zabpelyhet összekeverjük a mézzel és olajjal majd sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és 180 fokon 20 perc alatt kb barnulásig sütjük. Nagyon figyelni kell, mert gyorsan megpirul. Sütés közben legalább egyszer érdemes átkeverni a sülő zabpelyhet. ha kihűlt akkor isteni ropogós lesz és a többi hozzávalóval összekeverve el is készült a reggeli müzlik királya.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések