Szilveszteri sajtos ropogós

A nosalty-n találtam meg gyakorlatilag a tökéletes sajtos rúd receptjét, nem is bitorolnám az érdemeket az eredeti verziót itt éritek el.
Roppanós, omlós és gyakorlatilag abbahagyhatatlan, szóval én nagy ívben távol tartottam magam tőle :D

A hozzávalók:

60 dkg finomliszt
25 dkg margarin

2 db tojássárgája
2 dkg élesztő
1 dl  tej
1- 2 tk só

1 mk cukor
1 db tojás (vagy 1 ek tej a kenéshez)
8 dkg sajt (reszelt)
1 ek szezámmag (vagy egyéb mag a tetejére)





Az élesztőt megfuttatjuk a tejben a cukorral és kevés liszttel. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a sóval és a resztelt sajt felével, majd hozzáadjuk a két tojássárgáját és az élesztőt. Kemény állagú tésztát kapunk, amit fél órára meleg helyre kell tenni, hogy kissé megkeljen. Utána lehetőleg téglalap alakúra nyújtjuk derelye szaggatóval tetszőleges rudakat, négyzeteket stb. vágunk belőle, majd még a táblán megkenjük a kimaradt tojások fehérjével és megszórjuk sajttal/szezámmaggal/köménnyel.
240 fokon kb 8-10 perc alatt sütjük aranybarnára.


Megjegyzések

  1. De jó, majd egyszer, ha lefogytam a karácsonyi kilóimat :P akkor kipróbálom, mert olyan jól néz ki!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések