Már csak 3 nap :) szaloncukor dömping

A mézeskaláccsal megvárom a húgomat, de ő még holnap reggel vizsgázik, szóval ma a szaloncukor került porondra.
Már már hagyomány nálunk, hogy én készítem a karácsonyi szaloncukrot, ami inkább a fa alá/mellé kerül és onnan is jó gyorsan elfogy :)
Idén kétféle töltelékkel készítette ma karácsonyi "cukorkáinkat"

1. verzió Mazsolás zserbó

5 dkg mazsola
3 ek baracklekvár
3 cl körte pálinka
10-12 ek darált dió

A mazsolát apróra vágjuk és a sárgabarack lekvárral és a pálinkával összekeverve egy napra a hűtőbe tesszük, másnap pedig hozzáadjuk a diót (annyit amivel jól formázható lesz). Ezután kb ujjnyi vastag kígyókat sodrunk belőle amit 2-3 cm es darabkákra vágunk. Ezeket olvasztott csokiba forgatjuk és sütőpapírra helyezve a hűtőben készre hűtjük, csomagoljuk. :)

Még "meztelenül"

2. verzió Gesztenyés

20 dkg (1 tömb) cukrozott gesztenyemassza
1 ek sárgabarack lekvár
1 ek tejszín
és kb 2-3 dkg darált háztartási keksz



A felolvasztott masszához keverjük a lekvárt a tejszínt és annyi darált kekszet, hogy jól formázható legyen. Innentől a metódus teljesen megegyezik a feljebb leírtakkal.

Csokiba mártva




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések