Resztelt máj újragondolt spenóttal...ó te drága fogyókúra :)
No az a helyzet, hogy fogyózásba kezdtem és ennek örömére számlálom veszettül a kalóriákat és próbálok ennek megfelelően főzőcskézni. :)
Napi 1150 kalória meglepően sok mindenre elég, de azért okoskodni kell, hogy jó legyen az arány.
A ma esti vacsim sajna kicsit későre tolódott, de legalább, fincsi volt és egy adag csak 130 kalória (bevallom ez még engem is meglepett)
A karfiolt rózsáira szedjük, megpároljuk. A spenótot megtisztítjuk, összevágjuk, a fokhagymát kissé megpirítjuk a vajon, majd rádobjuk a spenótot, hogy megfonnyadjon. hozzáadjuk a lisztet majd felöntjük a tejszínnel, és ha szükséges egy kevés vízzel. Sóval borssal fűszerezzük és hozzáadjuk az előzőleg villával "megtört" karfiolt és összerottyantjuk.
Mindkét növényt szeretem magában is, de komolyan mondom, tök fincsik együtt :D
A máj elkészítése a szokásos, a májat megtisztítjuk, feldaraboljuk, a hagymát karikázzuk, az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a májat. Felöntjük annyi vízzel, hogy még épp ne fedje el és várjuk a csodát. Fontos, hogy a fűszerek csak a végén kerüljenek bele, mert a sótól kemény lesz a máj.
Napi 1150 kalória meglepően sok mindenre elég, de azért okoskodni kell, hogy jó legyen az arány.
A ma esti vacsim sajna kicsit későre tolódott, de legalább, fincsi volt és egy adag csak 130 kalória (bevallom ez még engem is meglepett)
Hozzávalók:
kb. 30 dkg karfiol
kb. 30 dkg friss spenót
3 gerezd fokhagyma
1 nagy fej hagyma
2 dl tejszín
1 ek liszt
2 ek margarin
40 dkg csirkemáj
1 dl olaj
só, bors
víz
A karfiolt rózsáira szedjük, megpároljuk. A spenótot megtisztítjuk, összevágjuk, a fokhagymát kissé megpirítjuk a vajon, majd rádobjuk a spenótot, hogy megfonnyadjon. hozzáadjuk a lisztet majd felöntjük a tejszínnel, és ha szükséges egy kevés vízzel. Sóval borssal fűszerezzük és hozzáadjuk az előzőleg villával "megtört" karfiolt és összerottyantjuk.
Mindkét növényt szeretem magában is, de komolyan mondom, tök fincsik együtt :D
A máj elkészítése a szokásos, a májat megtisztítjuk, feldaraboljuk, a hagymát karikázzuk, az olajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a májat. Felöntjük annyi vízzel, hogy még épp ne fedje el és várjuk a csodát. Fontos, hogy a fűszerek csak a végén kerüljenek bele, mert a sótól kemény lesz a máj.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése