Élet a kommunában 1. Gombakrém leves
Gombakrém leves
Már biztos írtam többször, hogy koli fogságban vagyok(tudom frissíteni kellene a blog jellemzést is...), de hát enni itt is kell, szóval téma akad bőven és kis segítők is.
Dórival nagyon tudunk fejben enni, na persze különben is, így egy-egy közös bolt látogatás rendszeresen közös főzéssé fajul. Tervezünk, aprítunk, pirítunk, hevítünk, aztán meg sír a szánk a konditeremben :D
De visszatérve a fő csapás irányhoz fennemlített gombaleves ötlete is a Lidl-ben született :D
A gombákat megmostuk, lecsöpögtettük. A felaprított hagymát kevés olajon megfuttattuk,hozzáadtuk a gombákat, rövid ideig együtt fonnyasztottuk, majd vízzel felöntöttük, sóztuk, borsoztuk.
Miközben a leves készült, kevés olajon vékony gombaszeleteket pirítottunk levesbetétnek.
Mikor a gombák megpuhultak, a tűzről lehúzva hozzáadtuk a tejszínt és botmixerrel pépesítettük. ha túl sűrű lett ilyenkor még lehet egy kis vizet hozzáadni (kóstoljuk közben a levest, nehogy a hozzáadott víz miatt íztelen legyen, ha kell fűszerezzünk utána). A végén egy kis petrezselyemmel lehet megkoronázni az ízhatást, ez elhagyható csak én petrezselyem függőségben élek :)
Már biztos írtam többször, hogy koli fogságban vagyok(tudom frissíteni kellene a blog jellemzést is...), de hát enni itt is kell, szóval téma akad bőven és kis segítők is.
Dórival nagyon tudunk fejben enni, na persze különben is, így egy-egy közös bolt látogatás rendszeresen közös főzéssé fajul. Tervezünk, aprítunk, pirítunk, hevítünk, aztán meg sír a szánk a konditeremben :D
De visszatérve a fő csapás irányhoz fennemlített gombaleves ötlete is a Lidl-ben született :D
Be is vásároltunk hát hozzá gyorsan:
fél doboz laska gomba
fél doboz champion gomba
kevés vargánya (szárított a mi esetünkben)
só, bors, petrezselyem
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
egy kis főzőtejszín
kevés olaj
Miközben a leves készült, kevés olajon vékony gombaszeleteket pirítottunk levesbetétnek.
Mikor a gombák megpuhultak, a tűzről lehúzva hozzáadtuk a tejszínt és botmixerrel pépesítettük. ha túl sűrű lett ilyenkor még lehet egy kis vizet hozzáadni (kóstoljuk közben a levest, nehogy a hozzáadott víz miatt íztelen legyen, ha kell fűszerezzünk utána). A végén egy kis petrezselyemmel lehet megkoronázni az ízhatást, ez elhagyható csak én petrezselyem függőségben élek :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése