Édes nasik :)

Pirított mézes dió


Nyami-nyami :D Előre bocsájtom, hogy nem szabad TV közelébe kerülnöm, mert tuti, hogy főzős műsorba botlom…
…és nagyon finom pirított mézes édesség sül ki belőle. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a műsorban pekándió és agave szirup szerepelt, na de abból gazdálkodunk, amink van.

 
Amire szükségünk lesz:

dió (mértékegységet nem írok, 
amennyi csak van otthon és az is kevés lesz J),
cukor,
méz,
só, 
fahéj.




Én körülbelül 20 dkg diót (fél és negyed gerezdek) kezdtem el pirítani, majd mikor már áthevültek a diók hozzáadtam 3 evőkanál cukrot. Mikor a cukor megolvadt és karamellizálódni kezdett, hozzáadtam még 2 kanál mézet, egy csipet sót és némi fahéjat. Az így keletkezett mázban még kicsit forgattam a diókat, majd egy sütőpapírral borított tálcára öntöttem. Igyekeztem minél inkább széthúzni a diókat, hogy ne ragadjanak össze. Körülbelül 15 perc alatt megdermed a cukros mézes máz és lehet ropogtatni. 


Vigyázat, ha elkezditek nem lehet abba hagyni :D
  




Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések