Édes nasik :)
Pirított mézes dió
Nyami-nyami
:D Előre bocsájtom, hogy nem szabad TV közelébe kerülnöm, mert tuti, hogy főzős
műsorba botlom…
…és nagyon
finom pirított mézes édesség sül ki belőle. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a
műsorban pekándió és agave szirup szerepelt, na de abból gazdálkodunk, amink
van.
Amire szükségünk
lesz:
dió (mértékegységet
nem írok,
amennyi csak van otthon és az is kevés lesz J),
cukor,
méz,
só,
fahéj.
Én körülbelül 20
dkg diót (fél és negyed gerezdek) kezdtem el pirítani, majd mikor már
áthevültek a diók hozzáadtam 3 evőkanál cukrot. Mikor a cukor megolvadt és
karamellizálódni kezdett, hozzáadtam még 2 kanál mézet, egy csipet sót és némi
fahéjat. Az így keletkezett mázban még kicsit forgattam a diókat, majd egy
sütőpapírral borított tálcára öntöttem. Igyekeztem minél inkább széthúzni a
diókat, hogy ne ragadjanak össze. Körülbelül 15 perc alatt megdermed a cukros mézes máz
és lehet ropogtatni.
Vigyázat, ha
elkezditek nem lehet abba hagyni :D
Nagyon jól néz ki.... :)
VálaszTörlés