Karácsonyi ötletek 2. Pálcikás forrócsoki

Lassan ideje, hogy összefésüljem a két blogomat, mert egy írására sincs időm normálisan..., szóval a karácsonyi ötletek 1 részét itt olvashatjátok a Tatyoshoppon :).
A második egy sokkal gasztro ajándékosabb ötlet, a pálcikás forrócsoki :)
Az ötlet a tesómé, említette, hogy csináljunk ilyet, ha haza ér, na nekem több se kellett, teljesen rápörögtem a témára. Elolvastam kb 10 féle receptet magyar és külföldi blogokon aztán ebből született a mi verziónk:)

Amire szükség lesz:

20 dkg étcsoki (min 50% kakaó tartalom)
0.5 dl tejszín
kb 6 dkg kakaópor (cukrozatlan)
kb 12 dkg porcukor (cukrozott :D:D:D)

A csokit gőz fölött megolvasztjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót...és itt megbukott az elmélet, mert elviekben zacsiba kellene tölteni és azzal kinyomni a formákba. Na hát nekünk gyurma állaga lett, szóval a kis kezünkkel préseltük bele a bonbon formákba a "csokitésztát". Beleszúrtuk a hurkapálcika darabokat és imádkoztunk, hogy valami működőképes süljön ki belőle :)

És az lett, olyan kis ügyesen megkeményedtek és a tesztelők szerint az íz is kiváló. A következő körben tovább ízesítjük majd őket :)







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések