Lautrec a Szépművészetiben

Szeretem a Szépművészeti Múzeumot, szerintem több napot is el tudnék ott tölteni csak ámulva...tegnap délután is oda keveredtem két barátommal és egy majdnem elfeledett kuponnal a Lautrec kiállításra.
Eddig csak néhány litográfiáját és a híresebb plakátokat ismertem, de teljesen elvarázsolt az a különös mód, ahogy néhány vonallal teljes jellemeket vetett papírra/kőre. Az a két óra teljesen elrepült amit benn töltöttem, mert közben Párizs zenés mulatóiban jártam, színházi előadásokat éltem át, és bordélyok függönye mögé leshettem be. A hangulat, ami a képekből sugárzik teljesen berántott abba a világba amiből a művész merített, kissé züllött, kissé keserédes, de nagyon francia :)
Több kép is megragadott, de ez A bohócnő című különösen.


A délután egy különös és vicces helyzettel ért véget. A múzeumból kilépve a Hősök terén vágtunk át mikor mellénk lépett egy srác. Már a pólóján is látszott, hogy a saját legény búcsúján vesz részt. Persze feladatot kellett teljesítenie, Kriszti lelkes ajánlásával pedig én lettem a segítője, pontosabban az aki egy nyílt szini vibrátor párbajban az első sebet ejtette a vőlegényen :D:D:D Hát biztos vagyok benne, hogy ilyen is csak egyszer történik az emberrel életében, az biztos mindenesetre, hogy nem fogom egyhamar elfelejteni ezt a szombat délutánt.

Úgy érzem hatással van a világ alakulására Lautrec... :)Megjegyzések

Népszerű bejegyzések