Szaloncukor 2013
Sós-karamellás trüffel ... szaloncukor
Már-már hagyomány, hiszen ez a harmadik év. :) Ha karácsony, akkor szaloncukor. Mert jó muri, isteni finiket lehet kitalálni és jó kis családi program a csomagolás.
Az idei ötlet csokimáz mentes szaloncukor, nem mintha bajom lenne a csokimázzal, de majd ti is meglátjátok, túlzás lett volna még csokimázzal is bevonni :D:D:D
Amire szükségünk volt:
20 dkg étcsokoládé (min 50% kakaó tartalom)
2 dl tejszín
1 csipet só
16 dkg cukor
4 dkg vaj
kakaó a forgatáshoz
A cukrot karamellizáltam, hozzáöntöttem a tejszínt, amitől a karamell természetesen teljesen megkötött. Majd a tűz fölött kitartóan kevergettem, kevergettem, vártam, hogy megolvadjon a karamell. Na erre kitartóan kell ám várni, ha belecsaptok a karamelles trüffel gyártásába, ne szontyolodjatok, csak kevergessetek, higgyétek el, fel fog olvadni.
Hozzáadtam a csokit is, majd mikor ez is elolvadt, vártam kb 16 órát :D:D (Eközben kihűtöttem, majd hűtőben tartottam egy éjszakát).
Másnap kicsit megijedtem, mert a kis masszám olyan kemény lett, mint a táblás csoki. Kis mikrózás, kis fakanállal nyomkodás és máris formázható lett a trüffel.
Ezután olyan szaloncukor forma kis nudlikat formáztam és kakaóba forgattam őket.
Ha itt tartasz, már csak csomagoló anyagra van szükséged. Én sütőpapírhoz és gyűrt csomagolópapírhoz folyamodtam, meg "kis manók segítségéhez".
A végeredmény a képeken látható :).
Már-már hagyomány, hiszen ez a harmadik év. :) Ha karácsony, akkor szaloncukor. Mert jó muri, isteni finiket lehet kitalálni és jó kis családi program a csomagolás.
Az idei ötlet csokimáz mentes szaloncukor, nem mintha bajom lenne a csokimázzal, de majd ti is meglátjátok, túlzás lett volna még csokimázzal is bevonni :D:D:D
trüffel trüffel :) |
Amire szükségünk volt:
20 dkg étcsokoládé (min 50% kakaó tartalom)
2 dl tejszín
1 csipet só
16 dkg cukor
4 dkg vaj
kakaó a forgatáshoz
A cukrot karamellizáltam, hozzáöntöttem a tejszínt, amitől a karamell természetesen teljesen megkötött. Majd a tűz fölött kitartóan kevergettem, kevergettem, vártam, hogy megolvadjon a karamell. Na erre kitartóan kell ám várni, ha belecsaptok a karamelles trüffel gyártásába, ne szontyolodjatok, csak kevergessetek, higgyétek el, fel fog olvadni.
Hozzáadtam a csokit is, majd mikor ez is elolvadt, vártam kb 16 órát :D:D (Eközben kihűtöttem, majd hűtőben tartottam egy éjszakát).
A "késztermék" |
Ezután olyan szaloncukor forma kis nudlikat formáztam és kakaóba forgattam őket.
Ha itt tartasz, már csak csomagoló anyagra van szükséged. Én sütőpapírhoz és gyűrt csomagolópapírhoz folyamodtam, meg "kis manók segítségéhez".
A végeredmény a képeken látható :).
Mi lapul a szaloncukor belsejében? :) |
A maradék hasznosítása :) |
Megjegyzések
Megjegyzés küldése