Frankfurti leves

Az az igazság, hogy nem vagyok oda a frankfurti levesért. Viszont legutóbb úgy hozta a sors, hogy éhesen csak olyan dolgokat találtam a hűtőmben, ami frankfurti leves alapanyagnak való. Hát így készült el az első frankfurti levesem :)

Hozzávalók 2 személyre:
(legalább is ez volt a hűtőmben)

1 nagyobb sárgarépa
1 zöldséggyökér
1 kisebb hagyma
1 kisebb káposzta negyede
1 pár virsli
1 leves kocka
tejföl, kevés liszt
só, bors, petrezselyemzöld, 



A zöldségeket megtisztítottam, a hagymát apróra vágtam, a káposztát feldaraboltam. A hagymát kevés olajon megpirítottam, hozzáadtam a felaprított zöldségeket és felengedtem vízzel. Hozzáadtam a leveskockát és a fűszereket. Miközben főtt a zöldség felkarikáztam a virslit és a tejfölhöz kevertem egy kevés lisztet.
Mikor a zöldségek már majdnem elkészültek hozzáadtam a virslit és a tejfölös lisztet. Ezzel összeforraltam és kész is lett :)

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések