szamóca lekvár, paleo módra
A lekvár főzés nekem mindig olyan dolog volt, ami szorosan kapcsolódik a nyárhoz, de még szorosabban az anyukámhoz. Mikor kisebb voltam, mindig segítettem neki befőzni, ő tipikusan olyan anyuka aki mindent befőz, ami nem tud elszaladni előle, de legalább is lekvárt csinál belőle.
Kilónként 30 dkg xilittel édesítettük. Nem tudom, hogy a dzsemfix mennyire fér bele a paleoba, de mi úgy döntöttünk, hogy az 1:1 es, még határeset, így kilónként egyet abból is hozzáadtunk és a hátoldalán lévő utasítások alapján fejeztük be a főzést.
Így mikor az egyik barátom megkért, hogy segítsek neki dzsemet készíteni, mert mindenféle okokból nem ehet répa cukrot, rögtön felcsillant a szemem.
Be is szereztünk 9 kg epret, mert elvetemültek vagyunk és belecsaptunk.
Barbi serénykedik! Remélem nem haragszik meg a nyilvánosságért :) |
Kilónként 30 dkg xilittel édesítettük. Nem tudom, hogy a dzsemfix mennyire fér bele a paleoba, de mi úgy döntöttünk, hogy az 1:1 es, még határeset, így kilónként egyet abból is hozzáadtunk és a hátoldalán lévő utasítások alapján fejeztük be a főzést.
A forró dzsemet az előtte alaposan elmosott és forró fürdőbe helyezett üvegekbe szedtük és kevés nátrium-benzoáttal tartósítottuk.
Dunsztba tettük és egy napig ott is hagytuk.
Ezzel el is készült a dzsemünk :)
Ami a lényeg, hogy nagyon finom!!!! Csodállak titeket, én ugyan enm főznék be ennyi gyümit, képtelen lennék rá. A legjobb az első montázskép, valami puccos főzőújságba is szupi lenne :) PErsze Barbi is! :D
VálaszTörlés