A hónap sztárja a lencse :)

Kissé elhanyagolt növénynek gondoltam a lencsét (vagy csak én hanyagoltam), de mostanság rengeteg izgalmas receptet olvastam ezzel az alapanyaggal, szóval egyértelművé vált számomra, hogy alkotnom kell valami lencséset.
A leves meg a főzelék nem kihívás, én bizony a manapság oly menő zöldségfasírt formájában akarom a lencsét újjá alkotni. Szóval olvastam néhány receptet, lencséset is borsósat is, végül úgy döntöttem, jobb ha a saját fejem után megyek.
Íme a kis alkotásomhoz nélkülözhetetlen alapanyagok listája:)


Hozzávalók (kb. 16 fasírthoz) :

15 dkg lencse
4 ek zsemlemorzsa
1 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
petrezselyem
piros arany
gulyáskrém
bors, só, babérlevél

A lencsét megfőzzük sós vízben, babérlevéllel, ha elkészült leszűrjük az apróra vágott hagymával és többi hozzá valóval összekeverjük, majd botmixerrel kísérletet teszünk a massza homogenizálására. Nekem kb 70 % ban sikerült :D
A masszából golyókat formálunk, zsemlemorzsába forgatjuk (ez elhagyható), majd sütőpapírra helyezve kb. 20 perc alatt készre sütjük a fasírtokat (ezt Katitól tanultam ám :))

A meglepően fincsi lencsefasírt anya csodás házi ketchupjával :)


Megjegyzések

  1. Azta-paszta, még tanultál is tőlem valamit Zsuzsi, ez nem semmi, tök cuki vagy, hogy le is írtad :) Én mindenképpen kipróbálom ezt a lencsefasírtot, mert Editke nagy fasírtzabáló, szerintem ez is ízlene neki, tök jó ötlet!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések