Bonbon 2: Kávés csokibomba

Ééééééééés kész a második adag! :)
A körtéshez hasonlóan készült a csokoládé rész. A csokit (legalább 50% kakaó tartalmú ét csoki) gőz fölött kevés olajjal felolvasztottam és kikentem a bonbonforma falát. Miközben dermedt a csoki a hűtőben elkészítettem a csokoládé krémet amivel megtöltöttem.

Csokikrém (csökkentett adag, így is rengeteg marad és ez veszélyes csábítás):


1 kanál liszt
1,5 kanál kakaó
1 tojás
1 dl tej
10 dkg porcukor
0,5 dl erős kávé
csipet fahéj
5 dkg vaj





A lisztet, kakaót, cukrot elkeverjük a tojással, a tejjel és a kávéval. Az egészet sűrűre főzzük gőz fölött, majd hozzákeverjük a vajat. (Tortába, fánkhoz, vagy csak úgy magában is isteni :P)
A kikent formát megtöltjük a krémmel, majd lezárjuk a maradék csokival és visszatesszük legalább egy órára a hűtőbe.
Az összetevők és a végeredmény közös képen :P





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések