Juhtúrós kréker/ropi húsvétra
Az idei húsvét sok meglepetés és kihívás elé állított, többek között kiderült, hogy sikerült a nyelvvizsgám (juppijééé). Itthon töltöttem egy hetet, takarítottam, nem töprengtem máson csak hogy, mi legyen a húsvéti süti felhozatal.
Ez a juhtúrós keksz egy régebbi Blikk Nők konyhában volt és nem csak fincsi ropi rúd lett belőle, de krékernek sem utolsó :D
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, juhtúróval, sóval, fűszerekkel, végül pedig a tojással összeállítjuk a ruganyos tésztát.
A lehető legvékonyabbra nyújtjuk, megkenjük tojással megszórjuk a durva szemű sóval és a köménymaggal, majd kis négyzetekre vágjuk vagy vékony csíkokra, amiket utána megcsavarunk és 180 fokon 14 perc alatt barnára sütjük.
Nagyon finom és ropogós, nálunk nem biztos, hogy megéli a Húsvét hétfőt :):)
Ez a juhtúrós keksz egy régebbi Blikk Nők konyhában volt és nem csak fincsi ropi rúd lett belőle, de krékernek sem utolsó :D
Hozzávalók:
20 dkg liszt
1 csipet só
5 dkg vaj
1 db tojás
12 dkg juhtúró
1-2 ek majoránna
0,5 ek kapor
1-2 ek köménymag
1-2 ek durva szemű só
+1 tojás a kenéshez
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, juhtúróval, sóval, fűszerekkel, végül pedig a tojással összeállítjuk a ruganyos tésztát.
A lehető legvékonyabbra nyújtjuk, megkenjük tojással megszórjuk a durva szemű sóval és a köménymaggal, majd kis négyzetekre vágjuk vagy vékony csíkokra, amiket utána megcsavarunk és 180 fokon 14 perc alatt barnára sütjük.
Nagyon finom és ropogós, nálunk nem biztos, hogy megéli a Húsvét hétfőt :):)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése