Szüreti burgonyás pogácsa :)

Nálunk épp dúl a szüret, szóval mindenki vidám és fesztelen ráadásul mindenre van időnk, szóval most mosogatás után és alvás előtt egy nagyon gyors bejegyzést írok.
Félre ne értsétek ez nem panasz, (különben is megtudtam, hogy a panaszkodósokat megunják a barátaik, na ja)
De jobb, ha most megírom, különben ez a recept sosem kerülne ki.... hajlamos vagyok elfelejteni dolgokat na.
Ezt a féle pogácsát nem olyan rég sütjük itthon, de nagy kedvenc lett és még 3 nap múlva is puha, na persze ha marad addig. Ráadásul nem végtelenül hosszú az elkészítési ideje, csak olyan közepesen, ami pogácsa esetén szerintem, hatalmas plusz pont.
nem tudom honnan van az eredeti recept, ez úton megkövetem a tulajdonost, remélem elegendő lesz :)


Hozzávalók


50 dkg liszt
2 főtt áttört burgonya (közepes)
3-4 dkg élesztő
2,5 dl tej

1 tk cukor
1 tojás sárgája
10 dkg margarin









Megfőzzük a két burgonyát, áttörjük, hűlni hagyjuk. Közben a többi száraz hozzávalót egy tálba tesszük, összekeverjük, hozzáadjuk a kihűlt burgonyát is. Az élesztőt langyos cukros tejben megfuttatjuk és végül a tojássárgáját és az élesztőt is a lisztes keverékhez adjuk. Összegyúrjuk a tésztát, majd kb duplájára kelesztjük. Ezután kinyújtjuk a tésztát, megkenjük olvasztott vajjal majd összehajtogatjuk és újra kinyújtjuk. Ekkor már szaggathatjuk is, sütés előtt még tojással megkenjük és sajttal vagy magvakkal szórjuk meg.

Megjegyzések

  1. Nagyon jól néz ki, és biztosan finom is, mint minden ami lisztből van :D De tényleg.... Amúgy ezt ideírom, mert nemrégen tanultam, hogy ha lusta az ember krumplit főzni, akkor lehet krumplipüré porral is helyettesíteni, ami egy istencsapása szerintem, de ilyen esetekben lehet megbocsátható (már ha sok kell, és szüret van, meg "nagy nyugalom") Puszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a tippet, úgy érzem alkalmazzuk is a közeli jövőben :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések