Szedres csokicsoda

Oké, ha van elfelejtett bejegyzés, akkor ez az. Még szerencse, hogy szétnéztem a piszkozatok között és ráleltem, pont jó lesz a megújult designhoz. Úgy éreztem ránk fér egy kis frissítés :)

Még tavasszal éltem a piskóta korszakomat (jóval a nagy életmódváltás előtt :D). Akkor született meg ez a recept is.
Ezért a pontos elkészítése kissé a feledés homályába veszett, de a hozzávalókat már akkor felvéstem egy piszkozatba (ilyenkor örülök, hogy van ilyen lehetőség ) és most megpróbálom előbányászni emlékeim mélyéről a folyamatot is.


Hozzávalók:

4 tojás
2,5 ek kakaó
10 dkg vaj
15 dkg liszt
1 ek szederlé
cukor
2 mk szódabikarbóna
szeder befőtt



A tojásokat szétválasztottam, a sárgáját a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a vajat és ezzel tovább kevertem. Hozzáadtam a szederlevet a kakaót, majd a lisztbe kevert szódabikarbónát. Végül óvatosan belekevertem a keményre felvert tojásfehérjét és a lecsepegtetett befőttet is. Előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütöttem.
A tálaláshoz tejszínt vertem keményre és szedret kevertem hozzá :D Mert a szederből sosem elég. Legalább is én nagyon szeretem ezt a gyümölcsöt ráadásul egészséges is...liszt és cukor nélkül jobb lenne, de ez van :D


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések