Burgonya főzelék medvehagymával és citrommal

Előre bocsátom, hogy indokolatlannak érzem a medvehagyma őrületet, mert az csak egy ízében vöröshagyma light zöld levél. De persze a kíváncsíság engem is hajtott, hogy milyen is, mennyire érdekes, satöbbi satöbbi.
Aztán persze Feri, a főzelékes feltöltött egy receptet, Dórinak meg volt medvehagymája a koliban nekem meg burgonyám.

Gyakorlatilag Feri ( a feljebbi link az eredeti recepthez visz) receptjét követtem egy két módosítással.

Hozzávalók:

50 dkg tisztított kockázott burgonya
3-4 levél medvehagyma
citrom leve
babérlevél
só, bors
2-3 ek tejföl
1/2 húsleves kocka
kb. 4 dl víz

A burgonyát 1 babérlevéllel feltettem főni, a vízbe pedig beledobtam egy  fél húsleves kockát, ezzel kiváltható az alaplé. A Medvehagymát kb 3 percre lobogó vízbe dobtam, majd leszűrtem. Mikor a burgonya már majdnem elkészült, (kb 13-15 perc) egy merőkanálnyit kivettem belőle, a medvehagymával és a tejföllel összeturmixoltam, majd ezzel sűrítettem a főzelékemet.


Megjegyzések

  1. Volt BURGONYád, Zsuzska? Nem semmi :D Nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hallod, ahol medvehagyma van ott burgonya is akad :P;)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések