Márványasjtos brokkolicsoda

Manapság szénhidrát csökkentett üzemmódban élek, talán már említettem, hogy fogyókúrára ítéltem magam és egy kilengéstől (az a nyamvadt pizzaszelet) eltekintve egész jól bírom liszt, burgonya, rizs és tészta nélkül. Kicsit csalok, mert reggelire néha szénhidrát csökkentett kenyeret eszem... hát majd meglátjuk :)
De térjünk rá a mai receptünkre. Először is a recept forrása, semmi félreértés ne legyen ezt nem az én zsenim szülte, sírok is emiatt éjjelente a párnámba eleget.
Jó tudni, hogy a mániákus recept keresésemmel másra is hatással vagyok, épp mielőtt neki álltam megírni ezt a bejegyzést láttam, hogy Kati is elkészítette a receptet. Néhány napja ebéd közben áradoztam neki Feriről a főzelékesről, na meg a brokkolis csodáról... :)
Na nem baj, ilyen receptektől kap ihletet az ember, szóval míg várom a múzsát a homlokcsókkal, főzöm most épp ezt.
Annyira szép, hogy szinte sajnáltam megenni... szinte :D


Amire szükségünk lesz:

1 kg brokkoli (fagyasztottat használtam azzal is jó lett)
1 fej hagyma
5 dkg márványsajt
1 gerezd fokhagyma
4 dl zöldség alaplé (vagy zöldség leves kocka +4 dl víz)
bors
4 ek olaj+ 1dl olaj
curry por
pirospaprika
chilipor/ cayenne bors
szerecsen dió

Először is 1 dl olajban elkeverünk
1 késhegynyi sót
1 kk curry port
1/2 kk pirospaprikát.
A rózsáira szedett brokkolit ketté vesszük az egyik felét egy zacskóba tesszük, ráborítjuk a fent leírt olajos keveréket, jól összerázzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Érdemes úgy forgatni a rózsákat, hogy a vágásfelület a sütőpapír felé nézzen. Majd 220 fokon kb. 15 percet sütjük, hogy a rózsák jól megpiruljanak.
Amíg a brokkolink egyik fele pirul, négy evőkanál olajon meg futtatjuk a finomra vágott hagymánkat, ha már üvegesedik kis vizet adunk hozzá, majd a maradék brokkoli rózsákat. Ezt felöntjük a zöldség alaplével és kb 10-12 perc alatt puhásra (nem lesz teljesen puha) főzzük a karfiolokat.
Közben kevés olajon kis cayenne borssal megpirítjuk a mogyorót.
Ha kész a brokkolink, hozzáadjuk a márványsajt kétharmadát, botmixerrel krémesre turmixoljuk, borssal szerecsendióval ízesítjük, ha szükséges sózzuk.

A kész főzeléket, a pirított brokkolival, mogyoróval és márványsajt darabkákkal tálaljuk.

Szállításra készen a holnapi ebéd :)








Megjegyzések

  1. Hihi, az enyém nagyon csúnyi lett a tiedhez képest, azért is nem fotóztam le. De nekem van egy kétéves kuktám, akire figyelni kell, ezzel nyugtatom magam. Párnába ne sírjál :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vagyis ezt lefotóztam, teljesen hülye vagyok... Mégse Editke tehet mindenről, afene... :D

      Törlés
    2. :D Nem baj Kati, majd elmúlik ez is, mint ez a fránya hóesés :D

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések