Meleg saláta (céklás csirkés lencse saláta)

Fogyókúrázom...igen már megint :D Ennek örömére, furábbnál furább ételeket fogok fel/ki/újra találni.

Ennek első példája a Céklás csirkés lencsesaláta, ami nem csak fogyis kaja, de az újrafelhasználás ékes példája is, mert maradék csirkesült is került bele. (husi nélkül is fincsi lesz szerintem).

Meleg saláta...leírva még furábban néz ki, mint ahogy elsőre gondoltam volna. Mert ugye a salátákat általában hidegen esszük, de hát most kinn is hideg van (vagy legalább is valami hasonló) és jól esik a meleg étel. Nem utolsó sorban pedig tűrhető alternatíva a rántott hús és krumplipüré helyett.

Amire szükségünk van:

1 közepes cékla
1 közepes sárgarépa
kb 5-7 dkg lencse
1 fej lila hagyma
só, bors
citrom lé
mustár
kevés olaj
maradék csirkesült

A lencsét sós vízben megfőzzük. A megtisztított céklát és répát lereszeljük, a hagymát felaprítjuk, kb. hasonló méretűre, mint a reszelt cékla. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a céklát és sárgarépát is. Amíg fonnyadnak kb 1 ek mustárt összekeverünk kevés sóval, borssal, citromlével (kb. 1 evőkanálnyi)és 1 ek olajjal. A pirított zöldségekhez adjuk, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a lencsét és az apróra vágott csirkesültet, ha van.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések