Padlizsánkrém,ó,ó,ó,
Jó a dallamos címek, tényleg csak a fejemben hangzanak jól.
De a lényeg, hogy szombaton a piacon szinte ingyen adták a padlizsánt és szép is volt, szóval a kezembe pattant 3 közepes darab :)
Nem is volt szükség másra csak 3 paprikára, 1 fej vöröshagymára és némi fokhagymára (az enyém így utólag brutál fokhagymás lett, szóval max. 2 gerezd, de inkább csak 1 és kóstold meg).
persze még kellett 1 dl olaj ( ha van, akkor oliva, ha nincs napraforgóval is tökéletes)
A megmosott és félbevágott padlizsánokat, alufóliával bélelt tepsibe tettem, a vágási felülettel lefelé, majd kb. 1 óra alatt megsütöttem. A héjából kikaparva a szintén megsütött és héjtalanított paprikával, sóval, borssal, kevés tejföllel, mustárral és a többi hozzávalóval botmixer segítségével pépesítettem. Voilá kész is :D rengeteg féle változata létezik ez egy alaprecept innentől mindenki úgy cifrázza, ahogy szeretné :)
De a lényeg, hogy szombaton a piacon szinte ingyen adták a padlizsánt és szép is volt, szóval a kezembe pattant 3 közepes darab :)
Nem is volt szükség másra csak 3 paprikára, 1 fej vöröshagymára és némi fokhagymára (az enyém így utólag brutál fokhagymás lett, szóval max. 2 gerezd, de inkább csak 1 és kóstold meg).
persze még kellett 1 dl olaj ( ha van, akkor oliva, ha nincs napraforgóval is tökéletes)
A megmosott és félbevágott padlizsánokat, alufóliával bélelt tepsibe tettem, a vágási felülettel lefelé, majd kb. 1 óra alatt megsütöttem. A héjából kikaparva a szintén megsütött és héjtalanított paprikával, sóval, borssal, kevés tejföllel, mustárral és a többi hozzávalóval botmixer segítségével pépesítettem. Voilá kész is :D rengeteg féle változata létezik ez egy alaprecept innentől mindenki úgy cifrázza, ahogy szeretné :)
Finom, kár, hogy én nem kaptam belőle ízelítőt :P
VálaszTörlés