Mákos zabkeksz

140 g szénhidrát csökkentett lisztkeverék
90 g darált dió
70 g tönkölybúzaliszt
140 g vaj/margarin
80 g cukor
50 g zabpehely durvára aprítva
I citrom reszelt héja
1 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
8 g stevia granulátum
1 tojás
2 ek tej
4 ek mák
Az összes hozzávalót tálba tesszük, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd kb 1 órára a hűtőbe tesszük. Kis golyókat készítünk és a kezünkkel ellapítjuk, majd sütőpapírral bélelet tepsibe helyezzük őket 180 fokon kb 10-12 perc alatt készre sütjük.
A keksz hihetetlenül omlós és a máktól különleges
Tetszene, tán másoknak is, ha nem fekete lenne az alap fehér villogó minibetűkkel. Így azonban menekül az ember szeme, mielőtt megvakul... nem sértésnek szántam, segítés a cél.
VálaszTörlés