Alakbarát tészta és a keksznyomda
Közeledik a karácsony :)
Ami magával vonzza az akciókat és a leárazásokat, amik során kacagva vesszük meg ugyanannyiért a várva várt keksz nyomdánkat, amennyiért két hónapja rá sem néztünk :D
Persze az irodába rendeltem és alig bírtam kivárni, hogy hazaérjek, azon törtem a fejem, hogy milyen keksszel kellene először kipróbálni :)
A következő recept eritrittel készült, amivel általában nincsen bajom, de valahogy ebből a sütiből nagyon kiérződik a hidegsége, szóval valami más édesítőt (akár rendes cukrot, jujj miket írok ide) javaslok bele tenni.
Hozzávalók:
15 dkg zabliszt (sima liszttel is szuper)
10 dkg margarin
5 dkg dió
5 dkg cukor vagy édesítő
egy narancs héja
csipet só
A hozzávalókból linzer tésztát gyúrunk és legalább egy órára hűtőbe tesszük, majd kinyújtjuk és a sütipecsételővel kedvünkre pecsételünk :D
A kekszeket sütés előtt még 10 percre vissza tesszük a hűtőbe, majd 160 fokos sütőben kb 10 percig sütjük, amíg a széle kissé barnulni nem kezd.
Ami magával vonzza az akciókat és a leárazásokat, amik során kacagva vesszük meg ugyanannyiért a várva várt keksz nyomdánkat, amennyiért két hónapja rá sem néztünk :D
Persze az irodába rendeltem és alig bírtam kivárni, hogy hazaérjek, azon törtem a fejem, hogy milyen keksszel kellene először kipróbálni :)
A következő recept eritrittel készült, amivel általában nincsen bajom, de valahogy ebből a sütiből nagyon kiérződik a hidegsége, szóval valami más édesítőt (akár rendes cukrot, jujj miket írok ide) javaslok bele tenni.
Hozzávalók:
15 dkg zabliszt (sima liszttel is szuper)
10 dkg margarin
5 dkg dió
5 dkg cukor vagy édesítő
egy narancs héja
csipet só
A hozzávalókból linzer tésztát gyúrunk és legalább egy órára hűtőbe tesszük, majd kinyújtjuk és a sütipecsételővel kedvünkre pecsételünk :D
A kekszeket sütés előtt még 10 percre vissza tesszük a hűtőbe, majd 160 fokos sütőben kb 10 percig sütjük, amíg a széle kissé barnulni nem kezd.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése