Töltött gombafejek
Mire is jó ez a borongós idő?
Hat a szőlőt és a többi gyümölcsöt nem kíméli, az biztos. Ellenben kiváló a
gombáknak, na nem csak azoknak, akik betegséget okoznak, hanem a kalaposoknak
is :). Nagyon szeretem a gombás ételeket és ez a diétába is elég könnyen
beilleszthető. Az egyik kedvenc gombám a csiperke (champion), és tök jó
basamellel töltött verziót találtam a nosalty-n. Persze közben annyit
variáltam, hogy az eredetit ide sem teszem (meg nem is találom :D).
Tölteni való gombafejek kb 10-12
Margarin\vaj
1 ek liszt
1,5-2 dl tej
Fokhagyma
15 dkg Túró
Só,bors,zöld fűszerek
A gombafejeket egy kivajazott
tepsibe fektetjük, úgy hogy a lemezek legyenek felül. A vajat felolvasztjuk,
hozzáadjuk a lisztet kissé megpirítjuk, majd annyi tejet öntünk hozzá, hogy
kellemesen krémes állaga legyen. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát és a
fűszereket összerottyantjuk, majd a gombafejekre öntjük. A gombákat 200 fokon
kb. 30 perc alatt készre, pirulásig sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése