A bejegyzés :D
Málnás - fekete ribizlis joghurthab
Az ötlet persze megint a csakapuffin -ról származik. Ott citromos joghurt hab készült, de nekem nem volt citromom :D és persze az arányokat sem tartottam meg.
1 kis natur joghurt
3 dl tejszín (én oké habmestert használtam)
1 ek cukor
1 marék fekete ribizli
1 marék málna
A tejszínt habbá vertem, a gyümölcsöket összetörtem és a joghurthoz adtam a cukorral együtt. Majd a joghurtos gyümölcsöt a felvert tejszínhabhoz kevertem és kb 3 órára a hűtőbe tettem, hogy hűljön.
A gyümölcsök bármilyen más lédús gyümölccsel helyettesíthetőek, például sárgabarack vagy köszméte :)
Sőt azt is meg merem kockáztatni, hogy néhány óra a mélyhűtőben és fagyinak is tökéletesen beillik a kis nyári desszertünk.
Nagyon jól néz ki, főleg az utolsó képen, jöhetne most ide a számba!
VálaszTörlés