A bejegyzés :D

Málnás - fekete ribizlis joghurthab



Az ötlet persze megint a csakapuffin -ról származik. Ott citromos joghurt hab készült, de nekem nem volt citromom :D és persze az arányokat sem tartottam meg.

1 kis natur joghurt
3 dl tejszín (én oké habmestert használtam)
1 ek cukor
1 marék fekete ribizli
1 marék málna

A tejszínt habbá vertem, a gyümölcsöket összetörtem és a joghurthoz adtam a cukorral együtt. Majd a joghurtos gyümölcsöt a felvert tejszínhabhoz kevertem és kb 3 órára a hűtőbe tettem, hogy hűljön.
A gyümölcsök bármilyen más lédús gyümölccsel helyettesíthetőek, például sárgabarack vagy köszméte :)

Sőt azt is meg merem kockáztatni, hogy néhány óra a mélyhűtőben és fagyinak is tökéletesen beillik a kis nyári desszertünk.




Megjegyzések

  1. Nagyon jól néz ki, főleg az utolsó képen, jöhetne most ide a számba!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések