Mákos zabkeksz



140 g szénhidrát csökkentett lisztkeverék
90 g darált dió
70 g tönkölybúzaliszt
140 g vaj/margarin
80 g cukor
50 g zabpehely durvára aprítva
I citrom reszelt héja
1 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
8 g stevia granulátum
1 tojás
2 ek tej
4 ek mák

Az összes hozzávalót tálba tesszük, gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd kb 1 órára a hűtőbe tesszük. Kis golyókat készítünk és a kezünkkel ellapítjuk, majd sütőpapírral bélelet tepsibe helyezzük őket 180 fokon kb 10-12 perc alatt készre sütjük.

A keksz hihetetlenül omlós és a máktól különleges

Megjegyzések

  1. Tetszene, tán másoknak is, ha nem fekete lenne az alap fehér villogó minibetűkkel. Így azonban menekül az ember szeme, mielőtt megvakul... nem sértésnek szántam, segítés a cél.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések